15-501 Бесплатна испорака над 2,000 Денари.
Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Preferences
  Search

  Дрвени Играчки

  View as Grid List
  Sort by
  Display per page

  Дидактичка Игра, Фати Го Јаболкото, Дрвена, 3y+, Pino, 5469

  286490
  1,150.00 ден
  Исклучителна играчка за усовршување на голем број вештини кај децата, почнувајќи од вниманието, концентрацијата, фокус, баланс, стрпливост и уште многу мануелни вештини. Ова е игра за двајца, па оттука играта има бенефити и по развојот на натпреварувачкиот дух, толеранцијата и социјализацијата воопшто.

  Димензии: пречник на крошната на дрвото 19,5 cm
  Препорачана возраст: над 3 години

  Дидактичка Играчка, Камион Мешалка, 2y+, Top Bright, TB120308, 19*25*13цм

  286640
  2,190.00 ден
  Мултифункционална, дидактичка, и практична која е создадена за забава и учење низ игра стимулирајќи мноштво моторички и мисловни активности. Изработена е од висококвалитетно дрво, со безбедни рабови и еколошки бои на база на вода.
  Играчката содржи 7 дрвени елементи кои се внесуваат во предвидените отвори и една дрвена фигура на возач, преку кои децата ги учат основните бои и 3Д форми. Одлична е за развој на фината моторика, вежбање логика, внимание, концентрација и развивање на детската фантазија.

  Димензии: 31,4 x 15,6 x 21,3cm
  Препорачана возраст: над 18 месеци

  Дидактичка Играчка, Школски Автобус, 1y+, Top Bright, TB150185, 24*21*17цм

  286630
  2,950.00 ден
  Мултифункционална, дидактичка, практична и долготрајна играчка која е создадена за забава и учење низ игра стимулирајќи мноштво моторички и мисловни активности. Благодарение на изработката од висококвалитетно дрво играчката може да ја користат повеќе генерации деца, а употребата на еколошки бои на база на вода ја прават безбедна и сигурна за децата од најмала возраст.
  Играчката содржи 4 дрвени елементи кои се внесуваат во предвидените отвори, подвижна врата, мини сметалка и делови за првично запознавање со бројките, буквите и боите, како и звучен елемент – мини сирена на автобусот. Одлична е за размислување, вежбање логика, внимание, концентрација и развивање на детската фантазија.

  Димензии: 28,3 x 22,2 x 19,8cm
  Препорачана возраст: од најмала возраст

  Дидактичка Коцка, Со 12 Елементи, 18м+, Pino, 7272, 15.5*15.5*15.5цм

  286220
  1,850.00 ден
  Оваа коцка е комплексна, но и многу забавна дидактичка алатка со која детето учи да препознава бои, форми и големини, а воедно ги развива прецизноста, фината моторика, перцепција и расудувањето. Изработена е од од висококвалитетно дрво, со нетоксични бои и безбедни рабови. Содржи дрвена кутија и 12 различни елементи.

  - Препорачана возраст: над 18 месеци
  - Димензии: 15,5 x 15,5 x 15,5 cm

  Дидактичка Нишалка, 3 во 1, Дрвена, 24м+, Pino, 8637, 28*18*3цм

  286210
  1,350.00 ден
  Исклучителна дидактичка и едукативна алатка за игри преполни со знаење!
  Покрај тоа што е одлична забава за најмалите, овозможува вежбање на фината моторика, прецизност на движењата, координацијата око-рака, ја подобрува концентрацијата и вниманието. Изработена е од квалитетно дрво со безбедни рабови и нетоксични бои. Содржи 23 елементи и 3 различни игри.

  - Димензии: 28 x 18 x 3 cm
  - Препорачана возраст: 24 m +

  Едукатива Играчка Гасеница, 19 Елементи, 12м+, Top Bright, TB7152, 33*12.5*8.5цм

  286710
  1,490.00 ден
  Одлична едукативна играчка за развивање на фината моторика, координацијата око-рака, но и за логичкко размислување и заклучување. Со помош на 4 држачи и 15 дрвени елементи детето ќе ја состави гасеницата чие тело се состои од разнобојни геометриски форми (круг, цвет, триаголник, квадрат) и на тој начин не само што ќе ги вежба прстињата, туку низ игра ќе ги учи боите и формите исто така.

  Димензии: 33 x 12,5 x 8,5cm
  Препорачана возраст: над 12 месеци

  Едукативен Часовник, Со Магнети, 18м+, Pino, 8644, 24.5*24.5*6цм

  286200
  1,790.00 ден
  Супер забавна и едукативна играчка со која подеднакво играат и уживаат и помалите, но и поголемите дечиња.
  Pino едукативиот часовник со магнети обезбедува многу придобивки за децата од најрана возраст, овозможувајќи им на децата да научат поими и бои, како и да вежбаат фина моторика и прецизност на движењето преку вметнувањето на елементите во вдлабнатините. Илустрираните поими се тематски поврзани, па така го мотивираат детето да размислува и да ги поврзува притоа градејќи трајно знаење за нив. Малку постарите деца можат да ги научат поединечни броеви и низи со броеви, како се изговараат броевите на англиски, формите на одредени елементи (срце, круг, триаголник, ѕвезда...), како се гледа на часовник итн. Играчката е изработена од висококвалитетно дрво, со нетоксични бои и безбедни рабови. Содржи двострана табла за игри и основа со 12 дрвени елементи.
  - Препорачана возраст: над 18 месеци
  - Димензии: 24,5 x 24, 5 x 6 cm

  Едукативна Игра Јенга, 75 Елементи+тајмер, 3y+, Top Bright, TB120464, 19*11*25цм

  286720
  2,190.00 ден
  Супер забавна и едукативна друштвена игра која го развива стратешкото планирање, прецизноста, концентарцијата и брзината кај децата. Коцките се редат за одредено време по правила и распоред зададен на картичките. Ако не се правилно наредени, кулата се тресе и се руши.
  Сетот содржи 51 илустрирана дрвена коцка, 24 картички, коцка за игра, тајмер и механизам за батерија (Играчката користи 1.5 V AAA батерија која не е вклучена во пакувањето). Дрвото од кое се направени елементите е висококвалитетено, а илустрациите се напарвени со еколошки бои на база на вода.

  Димензии: 19 x 11 x 25cm
  Препорачана возраст: над 3 години

  Едукативна Играчка Балансна Кула, 11 Елементи, 2y+, Cubika, CU12862, 11*20*11цм

  286760
  1,150.00 ден
  Балансната кула на Cubika е извонредна играчка за вежбање на вниманието, концентрацијата и логичкото размислување. Кулата е составена од 11 елементи кои немаат рамни рабови, и можат да застанат исклучиво на одредено место, па оттука е уште попредизвикувачка за детето. А децата сакаат да размислуваат и да бараат решенија бидејќи многу уживаат кога ќе успеат го најдат.
  Покрај интелектуалните вештини, оваа играчка ја вежба и фината моторика, им помага на децата да ги научат боите и ја стимулира креативноста.
  Изработена е од од висококвалитетно дрво со симпатични детски илустрации нацртани со безбедни еколошки бои на база на вода.

  Димензии: 11 х 20 х 11 цм
  Препорачана возраст: над 24 месеци

  Едукативна Играчка Балансна Кула, 8 Елементи, 24м+, Cubika, CU12701, 7*18*5цм

  286750
  1,050.00 ден
  Балансната кула на Cubika е извонредна играчка за вежбање на вниманието, концентрацијата и логичкото размислување. Кулата е составена од 8 елементи кои немаат рамни рабови, и можат да застанат исклучиво на одредено место, па оттука е уште попредизвикувачка за детето. А децата сакаат да размислуваат и да бараат решенија бидејќи многу уживаат кога ќе успеат го најдат.
  Покрај интелектуалните вештини, оваа играчка ја вежба и фината моторика, им помага на децата да ги научат боите и ја стимулира креативноста.
  Изработена е од од висококвалитетно дрво и со безбедни еколошки бои на база на вода.

  Димензии:7 х 18 х 5 цм
  Препорачана возраст: над 24 месеци

  Едукативна Играчка Балансна Кула, 8 Елементи, 24м+, Cubika, CU12718, 11*18*11цм

  286751
  1,050.00 ден
  Балансната кула на Cubika е извонредна играчка за вежбање на вниманието, концентрацијата и логичкото размислување. Кулата е составена од 8 елементи кои немаат рамни рабови, и можат да застанат исклучиво на одредено место, па оттука е уште попредизвикувачка за детето. А децата сакаат да размислуваат и да бараат решенија бидејќи многу уживаат кога ќе успеат го најдат.
  Покрај интелектуалните вештини, оваа играчка ја вежба и фината моторика, им помага на децата да ги научат боите и ја стимулира креативноста.
  Изработена е од од висококвалитетно дрво и со безбедни еколошки бои на база на вода.

  Димензии: 11 х 18 х 11 цм
  Препорачана возраст: над 24 месеци

  Едукативна Играчка Воз, 35 Елементи, 18м+, Cubika, CU13319

  286770
  2,590.00 ден
  Едукативна играчка со безброј можности за игра, забава и учење. Составена е различни геометриски форми и бои кои формираат целина - дрвена локомотива и три вагони. Оваа активност кај детето го поттикнува развојот на фината моторика, умешноста, апстракцијата, развојот на имагинација и креативноста, како и посебни персонални квалитети како трпение, упорност, планирање и самодоверба.
  Составена е од 35 елементи изработени од висококвалитетно дрво, при што се користени безбедни еколошки бои на база на вода.
  Препорачана возраст: над 18 месеци

  Едукативна Играчка Дрвен Часовник, 10 Елементи, 18м+, Cubika, CU14354

  286880
  1,050.00 ден
  Супер забавна и едукативна играчка со која подеднакво играат и уживаат и помалите, но и поголемите дечиња. Cubika едукативиот часовник обезбедува многу придобивки за децата од најрана возраст, овозможувајќи им на децата да научат поими и бои, како и да вежбаат фина моторика, а малку постарите, пак, брзо и едноставно да научат да гледаат на часовник.
  Играчката е изработена од висококвалитетно дрво, со нетоксични бои и безбедни рабови и е составена од 10 дрвени елементи.

  Препорачана возраст: над 18 месеци

  Едукативна Играчка Кран, 11 Елементи, 18м+, Cubika, CU13982, 10*30*10цм

  286860
  1,550.00 ден
  Мултифункционална, дидактичка, и практична играчка која е создадена за забава и учење низ игра стимулирајќи мноштво моторички и мисловни активности. Изработена е од висококвалитетно дрво, со безбедни рабови и еколошки бои на база на вода.
  Играчката содржи 11 дрвени елементи кои се подигаат со кранот со помош на магнет и е идеална за прво учење на основните бои и 3Д форми.
  Исто така, одлична е за развој на фината моторика, вежбање логика, координацијата око-рака, внимание, концентрација, а ја стимулира и детската фантазија.

  Димензии: 10 х 30 х 10 цм
  Препорачана возраст: над 18 месеци

  Едукативна играчка, Воз Pino Express, 18м+, Pino, 7265, 44.5*10*8цм

  286260
  1,650.00 ден
  Едукативна играчка со безброј можности за игра, забава и учење. Составена е различни геометриски форми и бои кои формираат целина - дрвена локомотива и два вагони. Оваа активност кај детето го поттикнува развојот на фината моторика, умешноста, апстракцијата, развојот на имагинација и креативноста, како и посебни персонални квалитети како трпение, упорност, планирање и самодоверба.

  - Димензии: 44,5 x 8 x 10 cm
  - Препорачана возраст: над 18 месеци

  Дрвени Играчки

  Filter by:

  Clear All
  Min: 450.00 ден Max: 2,950.00 ден
  ден450 ден2950
  Manufacturers